Helyi közélet

2010.04.02. 21:44

Nemzetközivé nőtt a Bosch-verseny

<p>Miskolc - Szujó Zoltán és Görög Zita a Bosch „arcai” lesznek a Miskolcon április 17-én megrendezendő Elektromobil verseny műsorvezetői.</p>

A tavalyi siker sikert szült, az idén háromszor annyi jelentkezője volt a versenynek – tudtuk meg Ficzere Ferenctől, a Bosch Csoport kommunkációs igazgatójától. Így a maival azonos helyszínen – tehát a Generali Arénától a Népkert végéig – két hét múlva 80 csapat, több száz fiatal feltaláló méri össze tudását és elektromobiljának teljesítményét. Akkor valóban le lesz zárva az adott útszakasz. A verseny promóciójának ez a „gerillakampány” volt az első lépése, melyet többek között óriásplakát és televízióreklám követ majd – árulta el a kommunikációs igazgató. A nemzetközi jelleget a hat országból érkezett mintegy huszonöt csapat biztosítja és további bővülést jelent, hogy az idén nyitottak a középiskolások felé: tíz középiskolás csapat is indul a megmérettetésen.

Tehetséges mérnökök támogatása

A versenynek köszönhetően az ország összes műszaki egyeteméről hallgatók százai érkeznek Miskolcra, hiszen a Bosch fontosnak tartja, hogy programjaival Miskolc város hírét is öregbítse. A délelőtti forgalomban Szécsi Sándort is leintette az „ismerős arcú” rendőr. A feltartóztatott autós elmondta: nem zavarta a pillanatnyi megállás – fejben azért átgondolta, hogy nála vannak-e a szükséges iratok –, sőt felkeltette az érdeklődését és a versenyre is ellátogat várhatóan. A verseny napján színes program kavalkád várja az érdeklődőket, mely két új kiegészítő elemmel bővül keresik az Elektromobil Szépét, aki nagykövete lesz egy éven át a versenynek és keresik azokat a lányokat is, akik tehetséget éreznek magukban, hogy az EM verseny futamindítói legyenek.

ÉM-PGY


Álhír volt az útlezárás: egy versenyt népszerűsítettek

eszak | 2010.04.02 16:48

Miskolc -Rendőri razziát tartottak csütörtökön két órán keresztül Miskolc egyik körforgalmánál.


Útlezárás Miskolcon: behajtás kizárólag elektromobillal!

boon | 2010.04.01 23:05

Miskolc - Tervezett rendőri razziát tartottak csütörtökön délelőtt két órán keresztül Miskolc egyik körforgalmánál.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában