Helyi közélet

2010.04.24. 16:15

Állatmenhely: már majdnem nyitva

<p>Miskolc - Már „csak” egy 72 ezer literes (72 köbméteres) tűzivíztároló kell ahhoz, hogy megkezdhesse működését a miskolci, Sajószigeti úton felépített új állatmenhely.</p>

A tartály telepítése 1,5 millió forint, az összeg felét az eddig is rengeteget segítő, német Cani F.A.I.R. alapítvány állja. (Ők azok, akik nagyjából kéthavonta ideautóznak, és mintegy 20-25 kutyát visznek magukkal, hogy azután Németországban örökbe adják őket. Olyan állatokról van szó, akiknek itthon gyakorlatilag nincs esélyük arra, hogy befogadják őket.)

A segítőket-támogatókat hívta meg szombaton délelőtt az új kutyamenhelyre a Miskolci Állatsegítő Alapítvány, hogy bemutassák nekik, mire jutottak. (A még működő, pingyomi menhelyről hozott „tesztkutyák” láthatóan és hallhatóan jól érezték magukat.) Az állatsegítők remélik: hamarosan ideköltözhetnek. Köszönhetően a sok-sok felajánlásnak, munkának, pénznek, az egyszázalékoknak. Mert állami, pályázati pénz egy forint sincs benne. (Az önkormányzattól ingyen kapott telekért viszont nagy-nagy köszönet jár.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában