Helyi közélet

2010.04.19. 17:43

Jegyzet: Pánikgomb

<p><em>Nagyobb fiam némi kritikai éllel jegyezte meg minap: „kistestvérei” lényegesen több időt töltenek a számítógép előtt, mint annak idején ő.</em>&#160;<b>Pap Gyula jegyzete</b></p>

Ha vitatkozni szerettem volna a tényen, felhozhattam volna, hogy szemben a korábbi finoman szólva „harcosabb” küldetésekkel, manapság a házi veteményes ápolása, a birodalom építése vesz el több időt. És valakinek talán az is kicsit értehetelen volt anno, hogy mi az új a Final Fantasy XI-ben.

Valójában nincs sok létjogosultsága a számítógépes játékok ostorozásának azon szülők részéről, akik soha ki sem próbáltak még egyet sem. Figyelembe véve azon gyerekszakértői érvelést, amely szerint csak az eleve (mástól) aggresszív gyereket inspirálja rossz irányba a játékszoftver

Miközben gyermekeinket engedjük játszani – is –, kicsit irigykedve nézünk rájuk. Ha időnként talán úgy érezzük zombikkal, orkokkal telve világunk, matató kezünkkel hiába keressük a „pánikgombot”, mikor meglátjuk a szörnyet - a visszapillantó tükörben.


Ezer veszély leselkedik az interneten

boon | 2010.04.17 14:04

Miskolc - Tizenhárom éves lányomnak egyetlen kedvenc időtöltése van, a számítógépezés. Hiába mondjuk neki, hogy naponta egy óránál többet nem szabad gépezni, nem törődik vele. Irtózatos hisztit csap, ha mégis a szobájába küldöm. Naponta 5-6 órát is képes a neten szörfözni és csevegni – meséli az Észak-Magyarországnak Garai Zoltán édesapa. És valószínű, hogy problémájával nincs egyedül.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában