Helyi közélet

2010.03.17. 17:59

Választás 2010 | Újabb áldozatokról számoltak be

<p>Miskolc - A kormány nincs figyelemmel arra, hogy az otthoni ápolás sokaknál nem megoldható, a szociális intézményekbe pedig legfeljebb hosszú várakozás után lehet bejutni - erről is szó volt dr. Ódor Ferenc és dr. Nagy Kálmán közös szerdai sajtótájékozatóján.</p>

Bár szó esett jelölőcédulákról és a választások utáni szerepekről is, szerdai sajtótájékoztatóján dr. Ódor Ferenc, a Fidesz megyei elnöke hangsúlyozta, hogy mint a Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke hívta össze a rendezvényt, továbbá dr. Nagy Kálmán a Parlament Egészségügyi Bizottságának tagjaként és mint a Megyei Kórház gyakorló orvosaként van jelen.

Elsősorban az egészségügyi kormányzat azon kormányrendeletét bírálták, amely az ápolási és a krónikus osztályok finanszírozást változtatja meg. Méghozzá oly módon, hogy az ellátottak után bizonyos határidőn túl kevesebb pénzt fizet a társadalombiztosító. Mint elmondták ez az intézkedés egyszerre betegellenes és kórházellenes. A kormány nincs figyelemmel arra, hogy az otthoni ápolás sokaknál nem megoldható, a szociális intézményekbe pedig legfeljebb hosszú várakozás után lehet bejutni.

ÉM-SzK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában