Helyi közélet

2010.03.22. 15:54

"Óvjuk a források tisztaságát!"

<p>Miskolc - Három bükki forrás megóvására hívta föl a figyelmet hétfőn Tompa Sándor (MSZP) országgyűlési képviselő a víz világnapja alkalmából.</p>

A Szinva-, a Bársonyos- és a Zsuzsó-forráshoz érkező kirándulókat lehangoló látvány fogadja. Számtalan műanyag palackot és egyéb szemetet dobálnak itt szét olyan emberek, akik nem figyelnek kellően környezetük tisztaságára. A sajtótájékoztatón részt vett a Diósgyőri Kertbarátok Köre, ez az a civil szervezet ugyanis, amelyik örökbe fogadta a három forrást, és bizony jócskán akad dolguk a takarítással.

A víz világnapján sem volt ez másképp, megtisztították a források környékét a turisták által eldobált szeméttől. Tompa Sándor felhívta a figyelmet, a három forrás által adott víz a városi ivóvízkészletet táplálja, azért különösen fontos tisztaságuk megőrzése.


A tiszta ivóvízért: Miskolcon és Kongóban is

eszak | 2010.03.22 12:41

Miskolc - A Víz Világnapja alkalmából felavatták és egy „körutazásos sajtótájékoztatóval” egybekötve ünnepélyesen útnak indították a vízminőségért sokat tevő cég molinójával ékített „Energie AG Miskolc – villamost” Miskolcon, hétfőn.


„Se ízed nincs, se zamatod”

boon | 2010.03.22 10:42

Sátoraljaújhely - Az édesvíz világban és Magyarországon betöltött szerepére emlékeztek nemrégiben Sátoraljaújhelyen.


Vízkoktélt kínáltak a vendégeknek

boon | 2010.03.21 12:33

Miskolc - A vízről prédikáltak és azt is ittak a Szinva-teraszon szombaton. A víz világnapját ünnepelték.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában