Helyi közélet

2010.03.17. 17:26

Szakácsverseny a menzák reformjáért Miskolcon

<p>Miskolc - Először rendezett a Magyar Gasztronómiai Szövetség Miskolc és környéke régiója szakácsversenyt a közétkeztetésben dolgozó szakácsok számára. Mi az első napon néztünk körül. S amit láttunk: például 7 csapattól hétféle rétest.</p>

A kétnapos versenyen 17 kétfős csapat mérheti meg magát. Szerdán az első 7 szállt versenybe. A szakértő zsűri 17 szempont alapján értékelte a menüsorokat, amelyeknek a következő előírás szerint kellett összeállítani: előétel, zöldségek felhasználásával készült leves, cápaharcsa felhasználásával készülő főétel és desszertként valamilyen rétes. További kitétel volt, hogy az ételek nagy tételben, illetve az adott közétkeztetési normából is elkészíthetők legyenek.

A szervezők a versennyel – a Menzareform jegyében – inspirálni kívánták a közétkeztetésben dolgozó kollégákat szakmai ismereteik bővítésére. Volt, aki állította: csupa olyat tálal fel, ami megszokott az adott intézmény konyháján, volt, aki bevallotta, hogy csak a versenyre készülve próbálta ott ki, megint más elárulta, hogy azért a hétköznapokban ilyen alapanyagokra nem telik, csak hasonlókra.

ÉM-SzK

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában