Helyi közélet

2010.03.03. 14:17

Minőségi élelmiszerek a B.-A.-Z. megyei gyermekvédelmi központnak

<p>Miskolc - 5,5 millió forint értékű minőségi élelmiszer adományt adott át a B.-A.-Z. megyei Gyermekvédelmi Központnak a Közösen Program képviseletében Szekeres Adrien énekesnő.</p>

A Közösen Program keretében múlt év október-december között lebonyolított akció során a bankkártyás vásárlások során elkülönített 10 Ft-okból 12.346.670 Ft gyűlt össze. A program-hagyományaihoz híven- az akcióból összegyűlt teljes összeget a gyermekétkeztetésre fordítja. A program újdonságaként a pályázók listája kikerült a www.kozosen.hu honlapra, ahol december 19-ig bárki szavazhatott az általa leginkább rászorulónak ítélt intézményre. Az adományokat a honlapon folyamatosan nyomon követhető szavazás révén kialakult sorrend alapján ítélték oda a szervezők. Az így kialakult sorrend alapján a Raiffeisen Közösen Program a Gyermekétkeztetési Alapítvány szakmai közreműködésével 10 gyermekotthon 1125 lakója részére biztosít egy hónapon keresztül napi ötszöri étkezést az összegyűlt több, mint 12 millió forintnak köszönhetően.

A jótékony célú akciósorozat keretében az elmúlt másfél évben eddig összesen mintegy 33 millió forintnyi élelmiszeradományt juttatott el a program csecsemő- és gyermekotthonoknak, amelyből 3625 gyermek 1-2 havi minőségi étkezését biztosították.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában