Helyi közélet

2010.03.17. 15:45

Könyv a diósgyőri kohászatról

<p>Miskolc - A miskolci Városházán szerdán mutatták be a Diósgyőri Kohászat a tevékenységei tükrében 1770-2010 című könyvet, amelyet a nagyüzem fennállásának 240. évfordulója alkalmából adtak ki.</p>

Az ízléses, tartalmas és vaskos művet – Káli Sándor polgármester, Tompa Sándor országgyűlési képviselő és dr. Dobrossy István szerkesztő jelenlétében – a szerző, Boros Árpád ajánlotta az olvasók figyelmébe. Az író kiemelte, hogy a kohászat 1977-ben 1 millió tonna acélt termelt, s ezt a rekordot később még kilencszer ismételte meg. Elhangzott, hogy a gyár, amely többek között a síngyártás fellegvára volt, 1975-ben 1 milliárd forint (!) nyereséget termelt. Az alkotó – aki különböző beosztásokban, nem kevesebb, mint ötvennégy évig dolgozott a kohászatban – külön fejezeteket szánt a nagyüzem fénykorának és részletesen ír leépülésének, hanyatlásának történetéről is. A Tanulmányok Diósgyőr történetéhez című sorozat 21. munkáját tartalmas képanyag színesíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában