Helyi közélet

2010.03.24. 21:33

Fantasztikus premier Miskolcon

<p>Miskolc - Immár tizenhat éve szórakoztatja a nagyérdeműt a Magyar Nemzeti Cirkusz világszínvonalú műsoraival.</p>

Zsúfolásig megtelt a Magyar Nemzeti Cirkusz óriássátra a miskolci premieren csütörtök este. Az ország legszebb utazócirkuszának műsora – a társulattól már megszokott, s el is várt – világhírű produkciókkal szórakoztatta a nézőket.

A legtöbben talán „Tiger Lady”, azaz Carmen Zander műsorát várták, aki művésznevéhez hűen parádés előadást mutatott be öt bengáli tigrisével, amiket már négy hónapos koruk óta nevel. De nem csupán a 36 éves németországi idomárnő csodaszép nagymacskái vívták ki a közönség csodálatát. Szandra, a társulat 4,5 tonnás elefántja kissé túlsúlyos „fodrásznőként” szakszerűen borotválta meg az önként jelentkező fiatalembert – mutatványával harsány nevetésre ingerelve a nézőket. S ha már kacagás és felejthetetlen élmény, akkor Mr. Lorenz, a társulat világhírű olasz bohóca külön dicséretet érdemel. Sokoldalú produkcióival, jóízű tréfáival a kicsik és a nagyok száját is mosolyra „görbítette”.

A műsor sztárja azonban kétségtelenül a Monte Carlo-i cirkuszfesztivál Aranybohócdíjasa, Richter Flórián volt, aki a világon először tanította meg csodás telivéreit fonni. A szabadidomítás világhírű mestere feleségével, Edith-tel, illetve csapatával, a Flórián-csoporttal is elkápráztatta a közönséget.

Ám azok se bánkódjanak, akik a premierről lemaradtak, a társulat ugyanis március 28-ig várja előadásaival a nézőket a Cora mellett felállított óriás sátorban.

ÉM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában