Helyi közélet

2010.03.26. 15:45

A Fidesz szerint szocialisták kampánycége nyerte a miskolci villamosprojekt kommunikációs tenderét

<p>Miskolc - A miskolci szocialisták kampánycége nyerte a borsodi megyeszékhelyen, 38 milliárd forintból lebonyolítandó, Zöld Nyíl elnevezésű villamosprojekt 224 millió forint értékű kommunikációs tenderét. Mindezt sajtótájékoztatón jelentette be két fideszes önkormányzati képviselő pénteken. Zsiga Marcell és Juga György azt is elmondták: a nyertes Zeus Kft. két referenciával rendelkezik: az egyik a BKV Zrt., a másik pedig az ingatlan panama miatt elhíresült budapesti, terézvárosi önkormányzat.</p>

A képviselõk egy hetilap, valamint egy honlap cikkeire hivatkozva jelentették ki, hogy Káli Sándor, Miskolc szocialista polgármestere kapcsolatban áll a kommunikációs kft-vel. Elmondásuk szerint a városban az a hír járja, hogy ez a cég irányítja majd a helyi szocialisták kampányát. A sajtótájékoztatón elhangzott: a közbeszerzési eljárás során a cég két olyan referenciát nevezett meg, amelyek a közelmúlt botrány krónikájának kiemelt szereplõi voltak. A vizsgálat alatt álló ingatlan ügyeirõl elhíresült terézvárosi önkormányzatnak 2003 óta élõ szerzõdése van a Zeus Kft-vel, a BKV-vel között megállapodás pedig - teljesítés nélküli számlák kiadása ürügyén - szerepel a gyanús szerzõdéseket tartalmazó feljelentésben - közölték a képviselõk. A sajtótájékoztatón az is elhangzott: az öt pályázó közül a Zeus Kft-jé a harmadik legkedvezõbb volt, a szubjektív értékelés során került csak elsõ helyre a társaság.

A fideszes városatyák szerint nemcsak etikátlan, hanem törvénysértõ is a döntés, ugyanis a tender felhívás egyik pontjában szereplő szolgáltatásra - az információs központ üzemeltetésére - a többi pályázó 6-30 millió forintos ajánlatával szemben a nyertes mindössze 300 ezer forintot jelölt meg, amibõl nyilvánvalóan nem lehet megoldani ezt a feladatot. Ezért a képviselõk az illetékes közbeszerzési testületeknél kezdeményezik az eljárás felülvizsgálatát.


Választás 2010 | Kerti munkával indult az Összefogás kampánya

eszak | 2010.03.25 18:59

Kesznyéten - Rendhagyó módon, kerti munkával indította el kampányát az Összefogás Párt miniszterelnök jelöltje, Szoboszlai Barna. A tiszaújvárosi központi választókerület képviselőjelöltje kesznyéteni házának környékén végezte el a legfontosabb tavaszi kerti teendőket.


Választás 2010 | Kormányzásra készül az MSZP

eszak | 2010.03.25 16:13

Miskolc - Szerkesztőségünk vendége volt Molnár Csaba kancelláriaminiszter, az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei elnöke.


Jegyzet: Nokiás doboz

eszak | 2010.03.25 11:07

Alig hiszem, hogy a jobb sorsra érdemes telefongyártó társaság hálás az ingyen reklámért, de bármit tesznek így van: az a Nokiás doboz mint a korrupció „mértékegysége” kitörölhetetlenül bevonult a közgondolkodásba, közbeszédbe. Pap Gyula jegyzete 


Lista-sorrend

eszak | 2010.03.24 16:54

Miskolc - A megyeháza Szász-termében a Területi Választási Bizottság kisorsolta, milyen sorrendben jelenjenek meg a területi listát állított pártok azokon a szavazólapokon, melyeken április 11-én, a parlamenti választások első fordulójában adhatják le voksaikat a választásra jogosultak. 


Támogatás a vidékhez igazítva

eszak | 2010.03.24 08:00

Miskolc - A foglalkoztatás legnagyobb tartalékai vidéken vannak – jelentette ki kedden dr. Herczog László, szociális és munkaügyi miniszter.


Választás 2010 | Összefogás Párt: Kampánykezdet

boon | 2010.03.24 17:04

Kesznyéten, Monok - Szoboszlai Barna, az Összefogás Párt B.-A.-Z. megyei 12. sz. választókerület országgyűlési képviselőjelöltje március 25-én megkezdi kampányát.


Lekerültek a plakátok

boon | 2010.03.23 16:31

Miskolc - Több helyen áthelyezték a szabályellenesen kirakott politikai hirdetéseket, másutt ez még folyamatban van.


VÁLASZTÁS 2010 | Molnár Oszkár már nem tagja a Fidesznek

eszak | 2010.03.23 13:12

Edelény, Budapest - Automatikusan szűnik meg a tagsági viszonya annak, aki a „hivatalos jelölt” esélyeit rontja.


VÁLASZTÁS 2010 | Kósa Lajos: Nincs közösség identitás, gerinc és tartás nélkül

eszak | 2010.03.22 12:02

Szerencs - Aki arról harsog, hogy zsebében az ország bajait azonnal megoldani képes bűvös könyv, arra nem szabad szavazni – mondta Debrecen polgármestere Szerencsen.


Választás 2010 | Lezárult a jelölés, eldőlt: kik indulhatnak

boon | 2010.03.20 08:22

Miskolc - Lezárult pénteken délután négy órakor a 2010-es országgyűlési választás keretében az egyéni jelöltállítás: eddig lehetett a választáson való indulás jogáért megméretkezni. Abból lehet jelölt a törvény értelmében az április 11-i választáson, aki legalább 750 érvényes ajánlószelvényt tudott összegyűjteni a választóktól.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában