Helyi közélet

2010.03.23. 10:43

1910-es miskolci villamos Szentendrén

<p>Szentendre – A Duna parti településen, a Városi Tömegközlekedés Múzeumában rengeteg miskolci emlék található. A múlt héten miskolciak látogatták meg a helyet.</p>

A múzeum budapesti emlékei mellett sok vidéki, köztük rengeteg miskolci tárgy található. Ami talán a legfájóbb, hogy már nem a borsodi megyeszékhelyen áll, az egy 1910-es(!) villamos utas- és motorkocsija. De van Szentendrén régi hókotró, Csepel felsővezeték-javító jármű, vagy éppen FVV típusú villamos a 60-as évekből. Nem mindennapi „lelet” az a Diósgyőrben készült síndarab sem, amelyen 1888-ban(!) készült.

113 éve, hogy...

Ha viszont felkapaszkodunk egy szép állapotban lévő Ikarus 180-asra, akkor egy régi kiállításba csöppenhetünk vissza azzal, ha a miskolci tömegközlekedés múltjába tekintünk bele. Az MVK Zrt. ugyanakkor ha nem is kerek évfordulóra, de játékfilmes eszközökkel izgalmasnak ígérkező dokumentum filmet forgat annak apropóján, hogy idén 113 éve, hogy van Miskolcon tömegközlekedés. (Ennek kapcsán a szentendrei létesítményt is felkereste az elmúlt napokban a stáb.) Bemutató; még természetesen az idén, a közeljövőben.

(JLI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában