Helyi közélet

2010.02.04. 16:02

Szmogveszély alakult ki Miskolcon

<p>Eger, Kazincbarcika, Miskolc, Putnok - A Búza téren üzemelő automatikus mérőállomáson február 2-án elérte a riasztási értéket, február 3-án pedig meghaladta a tájékoztatási értéket a szálló por koncentrációja Miskolcon - közölte a Független Hírügynökséggel Veres László a városháza szóvivője. A borsodi megyeszékhely egy másik pontján, a Lavotta úton szintén tájékoztatási érték feletti adatokat mértek.</p>

A meteorológiai szolgálat elõrejelzése alapján a légszennyezõ anyagok koncentrációja az elõzõ napokhoz képest lényegesen nem változik, a levegõminõség kismértékû javulása csak a hétvégén valószínû. A miskolci polgármesteri hivatal arra hívta fel a lakosság figyelmét, hogy a légszennyezettség további romlásának elkerülése érdekében lehetõség szerint mellõzzék a személygépjármûvek (fõként dízel üzemûek) használatát, utazzanak tömegközlekedéssel, vagy közlekedjenek gyalogosan. Lehetõség szerint kerüljék a szénnel, vagy fával történõ tüzelést, valamint a porképzõdéssel járó tevékenységet.

Az országos légszennyezettségi mérõhálózat adatai alapján csütörtökön a régió több városában, például Kazincbarcikán is magasabb a szálló por koncentrációja, mint kellene, Putnokon pedig erõsen szennyezett értéket mutat. Egerben azonban az egészségügyi és tájékoztatási határérték alatt maradt ez az érték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában