Helyi közélet

2010.02.04. 13:35

Érettségi: már jelentkezni sem könnyű

<p>Miskolc - Nem mindig zajlik zökkenőmentesen az érettségiző diákok adatainak felvitele.</p>

Az érettségire történő jelentkezés határideje február 15-e. Ajánlott azonban sokkal korábban jelentkezni, hisz a jelentkezési lapok leadása után még sok tennivalójuk van az érettségivel kapcsolatban az iskoláknak. Fel kell vinniük például az érettségizni szándékozók adatait az Oktatási Hivatal rendszerébe, ami nem mindig zajlik zökkenőmentesen. Az egyik miskolci középiskolában az adatrögzítést végző munkatárstól (aki kérte, nevét ne írjuk meg) megtudtuk, főleg a határidő közeledtével egyre lassúbb a rendszer. Van, hogy egy-egy adat elfogadására 15 percet is várni kell, de a rendszer már most sem tökéletes, főleg munkaidőben betegeskedik. Nagy gond ez a középiskoláknak, hiszen a határidőt tartani kell, mondta a munkatárs.

Fejlesztik

Az Andrássy Gyula Szakközépiskolában is azt tapasztalta Kovács János igazgatóhelyettes, hogy a határidő előtt már nem könnyű az adatok bevitele. Ők azonban úgy védik ki a problémát, hogy sokkal előbb elkezdik a rögzítést. Mára már a „második körön" is túl vannak, azaz felvitték a diákok adatait, aztán kinyomtatták a lapokat, a tanulók ellenőrizték az adatok pontosságát, és eldöntötték, hogy mely tárgyakból kívánnak érettségizni. Ezt követte a korrigálás és a tárgyak bevitele. Mára azonban mindezzel szinte teljesen készen vannak, pedig 160 érettségiző diákról van szó. Érdeklődtünk más középiskolákban is, de azokban nem számoltak be nehézségekről.

Senki nem jelezte a problémát az Oktatási Hivatal Észak-magyarországi Igazgatóságánál, mondta az Észak-Magyarországnak Ragályiné Hajdú Zsuzsanna igazgató, hozzátéve: az érettségi szoftvert a Oktatási Hivatal Főigazgatósága üzemelteti, és minden évben fejlesztik, tehát évről évre jobban működik. Megtudtuk: megyénkben közel 5 ezer diák érettségizik egy-egy tavaszi érettségi időszakban.

Megkerestük az Oktatási Hivatal Főigazgatóságát is, de szerdán nem kaptunk választ.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában