Helyi közélet

2010.02.03. 19:41

Miskolci paneltűz: Miért így?

<p>Miskolc - Miért ezt a megoldást választotta a bizottság, erről Szilágyi Gizella elnököt kérdeztük.</p>

Mint elmondta: több egyedi segítségkérés is érkezett hozzájuk, és néhányról bebizonyosodott, hogy ügyeskedésről van szó. Ilyen volt például, hogy valaki egy olyan lakáshoz kérte a támogatást, amelyhez csupán élettársi kapcsolat révén volt köze, és olyan számlákat nyújtott be, amelyek a saját tulajdonú lakására vonatkoztak – említette példaként. Valamint – folytatta – a tragédia után krízis segélyt folyósított az önkormányzat néhány károsultnak, különböző összegben, attól függően, hogy milyen kár érte, illetve volt-e biztosítása. Ezekután is érte támadás a bizottságot, hogy miért csak néhányan kaptak ilyen segélyt, és miért annyit, amennyit – hangsúlyozta.

„Ezért döntöttünk úgy, hogy a számlán összegyűlt pénzt ilyen módon adjuk az ott lakóknak” – mondta. A MIK Zrt. felmérte, hogy mire van a lakóknak leginkább szükségük, és ezért a tűz okozta lépcsőházi rendbetételre, valamint egy újabb tűzeset megakadályozására fordítják az összegyűlt kétmilliót – tette hozzá.

Kapcsolódó cikk:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában