Helyi közélet

2010.02.28. 13:54

Hétfőtől lehet látogatni a megyei kórházban

<p>Miskolc - A megyei kórházban hétfőn már lehet látogatni, a miskolci kórház két osztályán még nem.</p>

Feloldja hétfőtől a látogatási tilalmat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház vezetősége, amit még múlt év novemberében rendelt el a H1N1 influenzavírus országos terjedése miatt. Dr. Csiba Gábor főigazgató-főorvos lapunknak elmondta: mára megszűnt a vírus terjedésének veszélye, ezért döntöttek a tilalom feloldása mellett. Az utóbbi hetekben egyébként is több kényelmetlenséget okozott a rendelet, mint amennyi hasznot hozott. A betegek hozzátartozói nehezen értették meg, hogy családtagjaikhoz nem mehetnek be, naponta 10-15-en is felmentést akartak kérni a főigazgató-főorvostól a látogatási tilalom alól. Dr. Csiba Gábor szerint indokolt volt a hozzátartozók három hónapos távol tartása, mert ennek köszönhetően a kórházban egyetlen komolyabb influenzás megbetegedés sem történt. Hétfőtől tehát visszatérnek a régi kerékvágásba, a főigazgató azonban arra kéri a látogatókat, hogy az egészségügyi intézmény napi munkáját ne akadályozzák, ne zavarják, tehát ne a vizit vagy a kezelések idején érkezzenek a betegekhez.

Hamarosan a miskolci kórház két osztályán is feloldják a látogatási tilalmat.

Egyelőre marad a látogatási tilalom a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ belgyógyászati és ápolási osztályán, ahol calici vírus okozott hasmenéses, hányásos tüneteket. Kovács Zoltántól, a MISEK Kft. igazgatójától megtudtuk: azonban a belgyógyászati osztályra betegeket már vesznek föl, mivel újabb hányásos, hasmenéses tünetek nem jelentkeztek. Várhatóan kedden a látogatási tilalmat is feloldják, de ezt csak az utolsó megbetegedés után 72 órával lehet elrendelni. Hozzátette: az osztályon a calici okozta megbetegedések enyhe lefolyásúak voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában