Helyi közélet

2010.02.28. 11:58

Fórum, verseny és kiállítás

<p>Miskolc - Két fontos rendezvénynek is a házigazdája volt pénteken a Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközépiskola és Szakiskola.</p>

Itt bonyolították le az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Verseny észak-magyarországi régiós fordulóját. A három megyéből húsz szakképző iskola 81 diákja mérte össze tudását különböző tudományterületeken. Az országos döntőbe a győztes jut és a második helyezett akkor, ha kiváló eredményt ér el.

A versennyel párhuzamosan szakképzési fórumot tartottak az intézményben, ahol a régió szakképző iskoláinak vezetői, oktatói és diákjai többek között hallhattak a pályakövetés módszereiről, a minőségbiztosításról, a vizsgarendszer- és tananyagfejlesztésről, de szóba kerültek a mérés-értékelés módszerei is. Mindezt kiállítás egészítette ki, ahol a szakképző iskolák bemutatták a régió tíz hiányszakmáját. A fórumot uniós támogatással, TÁMOP -os program keretében rendezték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában