Helyi közélet

2010.02.21. 15:09

Egy Miskolci Gyémánt ragyogott Ausztráliában

<p>Ausztráliában, a kinti magyarok meghívására adott – nagy sikerű – koncerteket a miskolci V. Molnár Judit.</p>

„E sötét, nedves este kezdetén még kevesen tudták, hogy a Gold Coast-on egy csodálatos esemény van készülőben, amelyen csillagok helyett egy Miskolci Gyémánt fog majd beragyogni az emberek szívébe. Ez a gyémánt a gyönyörű V. Molnár Judit operaénekesnő, aki fantasztikus megjelenésével, kecses mozgásával, huncut mosolyával, szemeinek ragyogó csillogásával, és főleg gyönyörű szoprán hangjával bűvölte el a közönséget...” Az idézet az ausztráliai Magyar Élet című lapból való, Járos György tollából.

Amint arról az Észak-Magyarország és a Borsod Online korábban beszámolt, az ausztráliai magyarok meghívására náluk szerepel a miskolci V. Molnár Judit operaénekes.

Háromévente rendezik meg az Ausztráliai Magyarok Kulturális Találkozóját, a mostanira hívták meg egy éve – úgy, hogy eljöttek hozzá Miskolcra meginvitálni – a szervezők. Turné lett a koncertből, Canberra után következett a Gold Coast, majd Melbourne, Adelaide, Sydney, a búcsú pedig Perthben lesz, most 27-én.

Judit elragadtatva beszél a kintiek kedvességéről, arról, ahogy „kézről kézre adják” őt és férjét (Vladucz Zoltán operatőrt, ő a V. a művésznő nevében), mindenhová elviszik őket, nem utolsósorban lelkesen fogadják az előadásokat.

V. Molnár Judit elmondta az Észak-MagyarországBorsod Online-nak: az opera-operettesteken az új album, a Szép szülőhazám dalai hangzottak és hangzanak fel, Giczy Zsuzsa zongoraművész kíséretével. (Az albumot a Miskolci Szimfonikus Zenekarral vették fel a Miskolci Nemzeti Színházban, ahol film is készült, ezt bemutatta a Duna TV.)

Judit – kérésünkre – fotókat is küldött, ezek túlnyomó részét férje készítette. Egy kis – nem kicsi: nagy – napsütés jól jön most nekünk, pláne koalával, kenguruval, delfinnel, no meg mindenekelőtt Judittal. Akit máris meghívtak jövőre is Ausztráliába.

Itthon március 9-én láthatjuk-hallhatjuk a Bánk bánban, a Miskolci Nemzeti Színházban, Gertrudisként.

Befejezésül még egy rövidke részlet az ausztáliai Magyar Életből: „Volt itt aztán minden, ami szemnek, fülnek s léleknek ingere. Érzelmek sokasága, csengő magas hangok tömege, szívhez szóló csendes részek és könnyet fakasztó gondolatok... Sokan mondták, hogy az utolsó 15 évben nem volt ehhez hasonló színvonalú magyar rendezvény a Gold Coast-on...”


Szabados Gábor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában