Helyi közélet

2010.02.14. 10:12

Egy iskola, egy polgárőr

<p>Abaújszántó – Az Országos Polgárőr Szövetség akcióprogramjához csatlakozott az Abaújszántói Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium.</p>

Az erről szóló Együttműködési megállapodást február 1-jén írták alá a szakképzőben. Az aláírók Néposzné Gombás Katalin az iskola igazgatója, Csóra György a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Polgárőr Szövetség elnöke és Szentmártoni György az Abaújszántói Polgárőr Egyesület elnöke.

Az együttműködők alapvető célként fogalmazták meg a fiatalokra leselkedő veszélyforrások megelőzését, a közlekedési, a baleset-, bűn és drogmegelőzési ismeretek gyarapítását. Az elméleti és a gyakorlati tudásról a diákok az akcióprogram keretében szervezett versenyeken, vetélkedőkön adhatnak, adnak majd számot. Az együttműködés keretében mind az iskola, mind a polgárőrök segítik a középiskolás fiatalok polgárőrré válását. Ezzel egyrészt lehetővé válna a polgárőrség folyamatos megfiatalodása és javulna a középiskolás generáció felelősségtudata környezetéért, s nem utolsó sorban csökkenhetne, csökkenne a fiatalkori bűnelkövetések száma.

Eddig is segítettek

Az esemény és a közös munka sajátossága, hogy a szántói középiskola az első középfokú oktatási intézmény az országban, amelyik csatlakozott a programhoz. Ez elsősorban a helyi polgárőrök – közülük ketten az iskola dolgozói - eddigi kiemelkedő munkájának és az iskolavezetés kedvező hozzáállásának köszönhető. Természetesen eddig is volt közös szál a megállapodók között, hiszen a helyi polgárőrök sokat segítettek az iskolának a rendezvények zavartalan lebonyolításában és a Süveges tanyai tanüzem vagyonvédelmében.

Az együttműködés anyagi bázisát a programhoz nyert százezer forint biztosítja, mely a résztvevők lelkiismeretes munkájával párosulva garantálhatja a sikert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában