Helyi közélet

2010.02.18. 12:14

Bérlakáseladás: "Egyablakos" ügyintézés

<p>Miskolc - A miskolci önkormányzati lakások egy jelentős részét elővásárlási jog alapján jelenlegi bérlőjük megvásárolhatja - erről döntött decemberben a miskolci közgyűlés. A MIK Zrt. egyablakos ügyintézéssel segíti azok dolgát, akik megvennék lakásukat.</p>

Az a mintegy 2400 bérlő, akik megvásárolhatják az általuk bérelt lakásokat a januárban postázott lakbérszámlákkal együtt már megkapta az erről szóló tájékoztatást. Az elmúlt hetekben folyamatosan érkeztek vissza a vételi szándékot jelző nyilatkozatok, ami azt mutatja, hogy nagyon sokan érdeklődnek a lehetőség iránt. A nyilatkozatok visszaküldése nincs határidőhöz kötve, így a MIK Zrt. továbbra is várja a visszajelzéseket.

A MIK Zrt. úgynevezett *egyablakos" szolgáltatással segíti a bérlők dolgát. Ez azt jelenti, hogy a Hunyadi u. 19. szám alatt található ingatlanforgalmazási irodában a szerződéskötéshez szükséges minden ügyintézés elvégezhető, sőt a helyszínen a hitelből történő vásárlás esetén bank is azonnal rendelkezésre áll a kölcsönszerződések lebonyolításához.

A gyorsabb ügyintézés érdekében a bérlők a nyilatkozatot személyesen is leadhatják a MIK Zrt. Széchenyi utca 60. szám alatti ügyfélszolgálati irodáján, valamint a Hunyadi utca 19. szám alatti ingatlanforgalmazási irodában. A bérlők a megvásárlással kapcsolatos kérdéseikre a 46/516-420-as, 46/516-237-es, 46/516-283-as és az 46/516-243-as telefonszámokon kaphatnak felvilágosítást. A lakáseladás részleteiről bővebben olvashatnak a www.mikrt.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában