Helyi közélet

2010.02.02. 08:22

Aránytalan, de csak az sürgősségin

<p>Miskolc - Többen sérelmezték a Misek Kft-beli helyzetről írt cikkünk <em>(ÉM, 2010. január 29. 3. oldal "Csapdába került kórháziak")</em> után dr. Török Pálnál, az EDDSZ munkahelyi szervezetének elnökénél, hogy az utolsó mondatba fogalmi zavar csúszott...</p>

Többen sérelmezték a Misek Kft-beli helyzetről írt cikkünk (ÉM, 2010. január 29. 3. oldal „Csapdába került kórháziak”) után dr. Török Pálnál, az EDDSZ munkahelyi szervezetének elnökénél, hogy az utolsó mondatba fogalmi zavar csúszott, ami cikkünk visszaolvasásakor elkerülte figyelmét.

A dolgozói értekezleten, amelyről az ő tájékoztatása alapján értesültünk, valamint a szerkesztőségünkhöz érkezett olvasói levélben egyaránt azt panaszolták, hogy vannak a béreken belül olyan aránytalanságok, amelyeket valamilyen módon orvosolni kell, de ez kifejezetten a sürgősségi betegellátó osztályra (SBO) vonatkozott. Ott valóban 50 ezer forint egy orvos ügyeleti díja egy napra.

– Azt is tudni kell, hogy amikor ezt az osztályt létrehozták, senki sem akarta a „házon belüliek” közül vállalni, így ezzel a viszonylag magas díjazással sikerült idecsábítani orvosokat. Az is igaz, hogy azóta „belsők” látják el a feladatot, de vállalkozásban, vagyis az 50 ezer forint az vállalkozói díj. S mint ilyen, nem számít kiugrónak, ennyi egy hétvégi ügyeleti díj egy háziorvosi körzetben is, bárhol az országban. A sürgősségi betegellátó osztályra pedig szükség van, többek között ennek megléte feltétele a most előkészítés alatt álló,. többmilliárdos pályázati lehetőségnek. Ezen osztály nélkül labdába sem rúghatnánk – fogalmazott dr. Török Pál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában