Helyi közélet

2009.01.03. 14:12

Zenével kezdődött az újév

<p>Miskolc - A hagyományoknak megfelelően az idei év is a Miskolci Szimfonikus Zenekar újévi koncertjeivel kezdődött pénteken.</p>

A hagyományoknak megfelelően az idei év is a Miskolci Szimfonikus Zenekar újévi koncertjeivel kezdődött pénteken.

Többszörös jubileumot ünnepel az év első hangversenyein a zenekar: 25. éve, hogy újévi koncertekkel lepik meg a közönséget, a társulatnak ez a 45. évadja, de ünnepel az újévi koncertek elmaradhatatlan táncegyüttese, a Ködömön Formációs Táncegyüttes is, hiszen ők 30 évesek. Szabó Pétertől, a zenekar igazgatójától tudjuk, hogy kezdetben csak egy, majd kettő, ma már három újévi koncertet adnak, mivel olyan nagy az igény ezekre a rendezvényekre, hogy lassan a három előadás is kevésnek bizonyul. A műsor is hagyományosnak nevezhető, híres nyitányok, keringők, polkák indulók és operettáriák csendülnek föl, hasonlóan a világ más városaiban rendezendő újévi koncertekhez.

A társulat idei vendége Orosz Zoltán harmonikaművész, a hangverseny végén pedig az elmaradhatatlan tűzijáték kápráztatja el a közönséget. Már a pénteki hangverseny olyan sikert aratott, hogy az első nyitányt is visszatapsolta a hallgatóság, mondta lapunknak az igazgató, hozzátéve: az újévi koncertekre azok is szívesen elmennek, akik évközben nem vagy csak ritkán járnak hangversenyre. A zenekar második újévi koncertje szombaton este 7 órától, vasárnap pedig délelőtt fél 11-től hallható és látható a Miskolci Nemzeti Színházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában