Helyi közélet

2008.12.23. 12:46

Zöld a Csillagpontos kórháznak

<p>Miskolc - Lezárult az Új Magyarország Fejlesztési Terv legnagyobb egészségügyi beruházása, a póluskórházak kialakításának első fordulós pályázata.</p>

Nyolc intézményt, közte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházés Egyetemi Oktató Kórház kap összesen 75 milliárd forintos támogatást.

XXI. századi körülmények

– Természetesen nagyon örülök! – mondta dr. Csiba Gábor, a megyei kórház főigazgató-főorvosa. – Így a három éve elindított programunk végrehajtása került kézzel fogható közelségbe. A pályázat célja, hogy létrejöjjön a kor körülményeinek mindenben megfelelő színvonalon működő intézmény. Az úgynevezett Csillagpontos kórház XXI. századi feltételeket teremt a gyógyítók és a betegek számára. A tömbösítés révén mi hét épületet és hatezer négyzetmétert „adunk le”, ezáltal például jelentős energiamegtakarítást érünk majd el, s a betegek szinte mindenféle kezelést egy helyen kaphatnak.

A főigazgató a megvalósulás részleteiről is tájékoztatást adott. A kormány januárban adja áldását a projektre, s a folyamat ekkor válik visszafordíthatatlanná. A miskolci intézmény 11 milliárdot pályázati úton kap, míg a tíz százalékos önrészt a kórház fenntartója, a megyei önkormányzat biztosítja. A második „forduló” keretében, várhatóan a jövő esztendő késő tavaszáig készülnek el a kiviteli tervek, míg a tényleges kivitelezés 2009 második felében kezdődhet. A beruházás befejezésének határideje 2011 december 31.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában