Helyi közélet

2008.12.20. 17:23

Továbbra is kiszámíthatatlan a vonatközlekedés

<p>Miskolc - Némileg javult a vasúti közlekedés helyzete szombaton délután. A miskolci Tiszai pályaudvarra már érkeztek vonatok és indítottak is szerelvényeket, többnyire BZ-motorvonatokat.</p>

Némileg javult a vasúti közlekedés helyzete szombaton kora délután. A miskolci Tiszai pályaudvarra már érkeztek vonatok és indítottak is szerelvényeket, többnyire Bz-motorvonatokat.

A MÁV Zrt. közleménye szerint a még elégséges szolgáltatásról szóló megállapodás hiányában – miután a VDSzSz nem fogadta el a MÁV ajánlatát – továbbra is bizonytalan és kiszámíthatatlan a vasúti közlekedés. A forgalomirányítók többsége és valamennyi mozdonyvezető munkába állt. A MÁV-START Zrt-nél dolgozó, 1149 munkára vezényelt munkavállaló (jegyvizsgáló, műszaki kocsivizsgáló, pénztáros) közül szombaton 262-en sztrájkoltak, 887-en dolgoztak.

A borsodi helyzetről Cseh Béla, a VDSZSZ területi ügyvivője elmondta: a műszaki kocsivizsgálók 100, a jegyvizsgálók mintegy 80-90 és a forgalmi szolgálattevők 90 százaléka sztrájkol.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában