Helyi közélet

2008.12.30. 16:33

Tendernyertes: biztos jövő áll a FUX előtt

<p>Miskolc – Többek között a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szakembereinek is köszönhetően jelentős, nettó 3,4 milliárd forintos beszállítói tendert nyert el a miskolci FUX Zrt.&#160;<dia width="960" height="800" alt="Tendernyertes: biztos jövő áll a FUX előtt 2008.12.30."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Tendernyertes__biztos_j_v__337___ll_a_FUX_e/index.shtml , SERIE ,960,800)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Tendernyertes: biztos jövő áll a FUX előtt 2008.12.30." /></a></dia></p>

A Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító (MAVIR) Zrt. közbeszerzési eljárás keretében lefolytatott pályázatán mintegy 3300 kilométer áramvezető sodrony, s 46 ezer védővezető sodrony gyártására és leszállítására nyert jogot. A pályázatot (egy magyar és két külföldi versenytárs előtt) egy olyan új termékkel nyerte meg, amelynél a váltakozó áramú többletveszteség több mint 4 százalékkal kisebb a hagyományos sodronyhoz képest. Ezt az elmúlt években fejlesztették ki, s most ennek köszönhetően a jelenlegi gazdasági helyzet ellenére is biztatóan tekinthetnek a jövő év elé.

Mint az dr. Barkóczi István, a FUX Zrt. vezérigazgatója elmondta, a pályázatok értékelésénél plusz pontokat hozott számukra az innováció, s ennek köszönhető, hogy náluk jóval nagyobb vállalkozások ellenében nyerték el a tendert.

A szerződést december 29-én írták alá, de nincs idő a pihenésre, ugyanis az első határidő nagyon közel van, 2009. február 28-án már szállítaniuk kell a dunántúli területeken megvalósuló beruházásokhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában