Helyi közélet

2008.12.19. 15:22

Tapolca: jogi csűrés csavarás?

<p>Miskolc - Leválik-e Miskolctapolca Miskolcról vagy sem, még nem lehet tudni, de a véleménynyilvánító népszavazás eredménye ismert: a tapolcaiak válni akarnak.</p>

Leválik-e Miskolctapolca Miskolcról vagy sem, még nem lehet tudni, de a véleménynyilvánító népszavazás eredménye ismert: a tapolcaiak válni akarnak. Ezt az eredményt kellett határozatba foglalnia a képviselőknek a csütörtöki miskolci közgyűlési ülésen.

A többség nem támogatta Miskolctapolca önálló közsségé válását, csak a KDNP- és az SZDSZ-frakció. Az utóbbiak azzal indokolták, ha válni akar, váljon, s viselje annak következményeit.

A téma heves vitát váltott ki a városvezetés és ellenzék között: a Fidesz és KDNP lemondásra szólította fel Káli Sándor polgármestert. A szocialisták szerint Miskolctapolca nem életképes önálló településként.

Igenis életképes – ezt már dr. Kispataki Éva, a Leválást Előkészítő Bizottság elnöke mondta portálunknak. Hozzátette: erről nem a bizottság, hanem a tapolcaiak döntöttek. Sokkal rosszabb adottságú fürdővárosok is képesek az önálló gazdálkodásra – magyarázta.

A nép akarata a leválás volt, ezelőtt meg kell hajolni – fogalmazott. Elmondta azt is, hogy ami a közgyűlési ülésen elhangzott, az csupán jogi csűrés csavarás volt. Majd a felsőbb fórumok eldöntik, hogy életképes-e önállóan Miskolctapolca – mondta.

Kapcsolódó cikkek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában