Helyi közélet

2008.12.11. 07:39

Nézőpont: A volt fürdőváros

<p>Életem egyik részét az Augusztus 20. Strandon töltöttem el, a másikat a Tapolcai Strandon, a harmadikat pedig most töltöm. - <STRONG>Szabados Gábor jegyzete.</STRONG><BR /></p>

Mindannyian ismerjük a jelen (és a közeli, meg nem is olyan közeli) múlt miskolci strandállapotait, amely állapotokat sokféle jelzővel lehet leírni. Ezek közül egy: elszomorítóak. De internetes portálunk fórumozói nem így szoktak fogalmazni.

Az egykori fürdőváros Miskolcról persze ma is el lehet mondani, hogy van neki csodás Barlangfürdője, van diósgyőri strandja, diósgyőri uszodája, lesz immár egyetemi uszodája, de nagyon fáj a tapolcai és a selyemréti. Kap e kettő miatt eleget a jelenlegi városvezetés, részben okkal, részben igazságtalanul.

Lehetne tovább busongani, fogok és fogunk is, de azért én egy kicsit felfüggesztem, és örömmel adom hírül: végre megépül a Selyemréti Strand. Olyan lesz, amilyennek szeretnénk. Majdnem olyan. (Tessék, eddig tartott...) Mert a jelen épületek, egyéb létesítmények felújítására aligha futja, pláne azoknak a nagyszabású terveknek a megvalósítására, amelyekről nem is akarok szót ejteni, hogy ne fájjon a szívünk. (Terjeszkedés a Selyemrét irányába, miután a Baross Gábor felé sajna nem lehet.)

De mondom, ezt nem mondom.
És a mindenkit érdeklő kérdés is korai: mennyi lesz a belépő?
Holnap viszont már megkérdezzük.

- Szabados Gábor -

 Kapcsolódó cikkek:

  • Nézze meg a fotókat a Selyemréti Strand látványtervéről:  Selyemréti Strand látványtervek 2008.12.09.
  • Lesz igazi Selyemréti Strand Miskolcon
    Előrehozza-e azt a bizonyos 1,6 milliárd forintot – pályázati támogatást – a kormány? Megkezdődhet-e végre a Selyemréti Strand átalakítása?
  • Selyemrét: indulhat a strand
    "Szeretnénk, ha végre a miskolciaknak is lenne érdekes, színvonalas fürdőjük, olyan, amilyenért eddig a szomszéd városokba kellett menniük..."  
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában