Helyi közélet

2008.12.20. 17:16

Miskolcon és Rákoson is tudják fogadni a vonatokat

<p>Miskolc - Javult a vasúti közlekedés helyzete néhol, így jobbak a közlekedés feltételei. Így például a miskolci Tiszai pályaudvarra, már érkeznek vonatok, s indítanak is, többnyire BZ-motorvonatokat.</p>

Rákoson sem akadályozzák sztrájkolók a vasúti forgalmat, így Hatvan, illetve Újszász felől közlekednek a vonatok. A szegedi vonatok Kőbánya-Kispestre érkeznek és onnan térnek vissza Kiskundorozsmára, általában kétóránként. Onnan Szegedre autóbuszokkal utazhatnak tovább az utasok.

A még elégséges szolgáltatásokról szóló megállapodás hiányában – miután a VDSzSz nem fogadta el a MÁV ajánlatát – továbbra is bizonytalan és kiszámíthatatlan a vasúti közlekedés. A vasúttársaság a lehetőségeihez képest, ahol a vasútüzem-biztonsági feltételek megteremtődnek, közlekedteti a vonatokat, így segíti a hazatérők eljutását.

A forgalomirányítók többsége és valamennyi mozdonyvezető munkába állt.  A MÁV-START Zrt-nél dolgozó, összesen 1149 munkára vezényelt munkavállaló (jegyvizsgáló, műszaki kocsivizsgáló, pénztáros) közül a mai napon 262-en sztrájkolnak, 887-en dolgoznak. A MÁV Zrt. 2167 forgalomirányítója közül csupán 69 munkavállaló sztrájkol országszerte.  A MÁV Cargo Zrt. tehervonatai zavartalanul közlekednek az egész területen.

A MÁV-START Zrt. ezúton is tájékoztatja az utasokat, hogy a szakszervezeti sztrájk ideje alatt a MÁV-START Zrt. honlapján folyamatosan figyelemmel követhetik az aktuális vasúti közlekedés helyzetét. A www.mav-start.hu oldal sárga színnel kiemelt „Sztrájk percről-percre” rovatban rendszeresen frissítésre kerülnek a személyszállító vonatok indulására vagy kimaradására vonatkozó információk.

A MÁV és VDSzSz szombat délután öt órakor folytatja az egyeztető tárgyalást. A vasúttársaság bízik abban, hogy a szakszervezet átgondolja eddigi állásfoglalását, s ha nem szünteti be a sztrájkot, legalább a még elégséges szolgáltatásokhoz (napi 724 vonat közlekedése) hozzájárul. A vasúttársaság konstruktív magatartásával segíti elő a megállapodást. Ugyanakkor jelzi, hogy az irreális követeléseket továbbra sem áll módjában teljesíteni, mert a követelések megalapozatlanok jogi és gazdasági értelemben is.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában