Helyi közélet

2008.12.10. 17:17

Miskolci állatsegítők – kennelt vegyenek!

<p>Miskolc - Február végére beköltöznek új helyükre a miskolci, menhelyi kutyák. Már amelyik.</p>

A jövő évi költségvetése terhére is kénytelen beruházni a Miskolci Állatsegítő Alapítvány, mert több, korábbi felajánlás végül semmivé lett. Kisfalvi Nyina, az alapítvány alelnöke elmondta: február végére beköltöznek az általuk gondozott kutyák az új menhelyre, ami a Sajószigeti úton épül, felgyorsult ütemben. Ötven millióba kerülne, de csökkenteni kellett a terven: nem két, csak egy kennelsor lesz, nem lesz állatsimogató és anyakutya-kennel. Harminc milliós jelenleg az össz költség, benne a közmunkások bérével, az ellopott – bőven volt ilyen – anyagok pótlásával, meg persze a pénzbeni és egyéb felajánlás értékével. (Köszönet érte a sok-sok adakozónak, segítőnek – mondja az alelnök.)

Dortmundból

Most 230 kutyájuk van, de csak 180-nak van hely. Le kell csökkenteni a számukat – természetesen nem úgy, hogy elaltatják őket. Hanem: szeretnék örökbe adni. Akár csak néhány hónapra. Olyanoknak, akik jó gazdáik lesznek. Aki ilyennek érzi magát, jelentkezzen a 30/232-18-90-es számon, vagy írjon erre a címre: [email protected].
Az alapítványnak jó kapcsolata van német állatvédőkkel, ők egyebek között abban segítenek, hogy az itthon esélytelen ebek (például háromlábú vagy cukorbeteg kutyusok) náluk gazdára leljenek. De jött olyan felajánlás is Dortmunból (négy is), hogy szeretnék a nevüket látni egy-egy kennelen. Magyarul: 100-100 ezer forintért „megvesznek egy kennelt. Ez a lehetőség a magyarok előtt is nyitva áll.
SZG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában