Helyi közélet

2008.12.19. 16:56

Milliárdok érkeznek oktatásfejlesztésre

<p>Borsod-Abaúj-Zemplén - Óvodák, általános- és középiskolák újulhatnak meg az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács által odaítélt mintegy 8 milliárd forintnyi pályázati pénzből.</p>

A régió harmincöt oktatási intézményében – köztük megyénk tizennyolc óvodájában, általános- és középiskolájában – összesen közel 10 milliárd forintnyi olyan fejlesztés valósulhat meg a közeljövőben, amely az egészséges, korszerű és természetbarát oktatás, valamint a környezettudatos nevelés kialakítását szolgálja.

A regionális fejlesztési tanács a napokban döntött az Észak-Magyarországi Operatív Program keretében meghirdetett A közoktatás térségi sajátosságokhoz igazodó szervezése és infrastruktúrájának fejlesztése című pályázat második fordulójában beadott pályázatokról. A tanács határozatával majd 8 milliárd forintot osztott szét a pályázó önkormányzatok, iskolafenntartók között, a fejlesztések pedig 10 ezernél is több diákot érintenek majd közvetlenül is.

Óvodák és iskolák

A megyénkben három miskolci általános iskolán túl Rudabánya, Bódvaszilas, Edelény, Sajószentpéter, Tállya, Boldogkőváralja, Encs, Ároktő, Mezőkövesd, Kazincbarcika, Szerencs, Ormosbánya és Arnót oktatási intézményei részesülnek a megítélt fejlesztési pénzekből.

Sz. B.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában