Helyi közélet

2008.12.07. 18:20

Még nincs kész az új miskolci állatmenhely, de oda kell költöztetni a kutyákat

<p>Miskolc - Tönkrement a miskolci állatmenhely. Megsüllyedtek és életveszélyessé váltak a menhely kiszolgáló helyiségei a sorozatos földcsuszamlások miatt, és a kenneleket is állandóan javítgatni kell.</p>

Csak a jelenlegi állapotok fenntartására egymillió forintot költenek évente. Az új menhely építését már elkezdték, pénz híján azonban befejezni még nem tudták. Ennek ellenére hamarosan át kell költöztetni a félkész telepre a kutyákat, mert a régi menhely működésképtelenné vált.

A miskolci állatmenhely főépülete mára romhalmazzá vált. A ház megsüllyedt, több helyen leszakadt a plafon, a csempék leestek a falról. Az épülethez vezető lépcsőt "elnyelte a föld", az állandó földcsuszamlások miatt most fából épített mobil lépcsőt használnak. Jelenleg 230 kutya van a menhelyen. Őket álladóan költöztetik egyik kennelből a másikba, attól függően, mikor melyik megy tönkre, mert a kennelek is süllyednek.

- Az összes vasszerkezet tönkrement, az ajtókat folyamatosan kell csinálnunk, ahogy süllyed a talaj - mondta Mizser Zoltán, a miskolci állatmenhely munkatársa.

Évente 800 állat, főként kutya fordul meg a telepen. Gondozásuk mellett a jelenlegi állapotok fenntartására is jelentős összegeket kell költeni.

Évente egymillió forintot kell költeni arra, hogy az áldatlan állapotokat fent tudják tartani - mondta Kisfalvi Nyina, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány alelnöke.

Az új állatmenhelyet már elkezdték építeni, felajánlásokból, olyan ütemben, ahogy van rá pénz. A menhely még csak félkész állapotban van, ennek ellenére egy hónapon belül át kell költöztetni az új telepre a kutyákat, a régi ugyanis teljesen működésképtelenné vált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában