Helyi közélet

2008.12.19. 15:29

Késhetnek a külföldi küldemények

<p>Budapest, Miskolc - A vasutassztrájk miatt nem, de a repülőtéri sztrájk miatt késhetnek karácsonyi küldeményeink.</p>

Odaérnek–e időben karácsonyi képeslapjaink, csomagjaink a címzetthez a vasutassztrájk miatt? – kérdeztük Tomecskó Tamástól, a Magyar Posta Zrt. szóvivőjétől. Mint megtudtuk, a vasutassztrájk nem befolyásolja a küldemények érkezését, hiszen a Posta 2003–tól közúton szállítja a leveleket, csomagokat. Akkor éppen azért döntött így a vezetőség, mert a vasúti szállítást nem tartották elég gyorsnak, rugalmasnak.

Aggódhatnak viszont azok, akik külföldről várnak valamilyen küldeményt, hiszen a Ferihegyen, a repülőtéri dolgozók sztrájkja miatt ezek több napot is késhetnek. A Magyarországról külföldre küldött levelekkel és csomagokkal nincs baj, hisz azokat a Magyar Posta gépkocsival kiszállítja Bécsbe vagy Frankfurtba, ahol repülőre teszik. Tomecskó Tamás hozzátette: Most már kezdenek csordogálni a külföldi küldemények is. Van olyan ország (Anglia például), amelyik kamionra pakolta a magyarországi küldeményeket, és ha lassabban is, de azért ideérnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában