Helyi közélet

2008.12.08. 17:31

Izraeli-palesztin-magyar nano Miskolcon

<p>Miskoolc - Egyedülálló nanokonferencia lesz Miskolcon. A végén: együttműködési szerződéssel.</p>

Dr. Pungor András, a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány Nanotechnológiai Intézetének igazgatója egyedülálló rendezvényről számolt be az Északnak és a BOON-nak. Még a nyár elején volt Miskolcon (a Bay-Nanoban) egy izraeli küldöttség, velük Korányi László, Magyarország izraeli nagykövetségének tudományos-technikai attaséja. Tudni kell – magyarázta dr. Pungor András –, hogy Izraelben is erős a nanotechnológia. Ez, illetve a látogatás, a tapasztaltak adták az ötletet Korányi Lászlónak, hogy felvesse: célszerű lenne tető alá hozni egy háromoldalú együttműködést magyar, izraeli és palesztin résztvevőkkel. Most jött el a megvalósulás ideje.
Csütörtökön és pénteken, az együttműködési megállapodás aláírása előtt kétnapos workshop lesz Miskolcon, ahová Pungor Andrásék meghívták a többi, magyarországi nanoműhelyt is. Mintegy nyolc-tíz kutatóhelyről jelezték a részvételt, valamint itt lesz a jeruzsálemi Al-Quds Egyetem delegációja és a szintén jeruzsálemi Hebrew Egyetem küldöttsége.
Huszonkettő-huszonöt előadás hangzik el. Az előadók között van Gyulai József akadémikus, a résztvevők sorában pedig az ötletgazda, Korányi László.
SZG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában