Helyi közélet

2008.12.17. 16:14

Gömöri kutatóé a díj

<p>Miskolc - Elnökségi ülést tartott szerda délután a Borsod–Abaúj–Zemplén Megyei Honismereti Szövetség a Zrínyi Ilona Gimnáziumban.&#160;<dia width="960" height="800" alt="Gömöri kutatóé a díj 2008.12.17."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/G_m_ri_kutat___a_d_j_2008_12_17_/index.shtml , SERIE ,960,800)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Gömöri kutatóé a díj 2008.12.17." /></a></dia></p>

Elnökségi ülést tartott szerda délután a Borsod–Abaúj–Zemplén Megyei Honismereti Szövetség a Zrínyi Ilona Gimnáziumban.

Ez alkalommal adták át É. Kovács László gömöri helytörténeti kutatónak a Bél Mátyás – Notitia Hungariae Emlékérmet, melyet Koncz Ferenc, a Borsod–Abaúj–Zemplén Megyei Közgyűlés alelnöke nyújtott át. A szövetség elnöksége minden év végén áttekinti az elvégzett feladatokat és a jövő év terveit.

Egyik legfontosabb feladatuk a középiskolások számára szervezett nyári honismereti tábor, melynek keretén belül a diákok egy–egy miskolci temető feltárásával foglalkoznak. A honismereti szövetség a jövőben is szeretné megszervezni ezeket a táborokat, úgy, mint eddig, a levéltár, a Herman Ottó Múzeum és a Zrínyi Ilona Gimnázium segítségével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában