Helyi közélet

2008.12.06. 14:15

Elbocsájtásszámláló: „Kirúgtak engem, meg...”

<p>Egyre több médium használja fel forrásként a munkahelyi elbocsátások követésére az Index elbocsátásszámlálóját. Honnan az Index információja, adatbázisa? – tudakoltuk az egyik legnépszerűbb hazai internetes portál rovatvezetőjétől</p>

Honnan az Index információja, adatbázisa? – tudakoltuk az egyik legnépszerűbb hazai internetes portál gazdasági rovatvezetőjétől.

– Elsősorban az olvasók bejelentéseire támaszkodunk, de csak az adott cégnél, munkaügyi központban vagy önkormányzatnál visszaigazolt adatokat összesítjük – válaszolta Dudás Gergely. – A jelzések általában jóval megelőzik a hivatalos bejelentéseket, jobbára ilyen formában: „Kirúgtak engem, meg még 300 embert.”
S hogy miként született e módszer? A szerkesztőség már az őszi recessziós félelmek megjelenése idején azon ötletelt, miként lehetne az átlag ember számára megjeleníteni a pénzügyi, gazdasági válságot.

Mi volna az, amivel közel hozhatjuk azt a jelenséget, amit se nem ért, se hatással nincs rá. A munkahelyek számának visszaesése bizonyult az egyik legeklatánsabb példának. S valóban, az olvasók „haraptak rá”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában