Helyi közélet

2008.12.16. 17:50

Cél: a szolgáltató adóhatóság kiteljesítése

<p>Miskolc - Az egész országban összehangoltan, egy időpontban tartott sajtótájékoztatót az APEH új, középtávú stratégiájáról.</p>

Az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal 2008 - 2012. évek közötti időszakra vonatkozó középtávú stratégiáját azért dolgoztuk ki, hogy tovább erősítsük a tevékenység szolgáltató jellegét, a jogkövető becsületes adófizetőknek biztonságot, kiszámíthatóságot és minél gyorsabb, egyszerűbb, hatékonyabb ügyintézést tudjunk nyújtani – mondta Dr. Nagy László, az APEH Észak-magyarországi Regionális igazgatója. A stratégia azt a szemléletváltozást tükrözi, hogy az adóigazgatási feladatokat nemcsak a hivatal, hanem az adófizetők szempontjából is kedvezően, velük együttműködésben kell végrehajtani. Szükséges, hogy az állampolgárok jobban megértsék a közteherviselés jelentőségét és elfogadják, hogy az adófizetés nemcsak az állammal szemben teljesítendő kötelezettség, hanem egyúttal a társadalom normális, zavartalan működésének feltétele is. Három fő célra fókuszálnak, melyek közül a legfontosabb, hogy az adózók önkéntes jogkövetését a szolgáltatások fejlesztésével, az adózás egyszerűsítésével, az adótudatosság növelésével javítsák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában