Helyi közélet

2008.12.11. 16:28

Civilek őrzik az értékeket Miskolcon is

<p>Miskolc - Ebben a zűrzavaros, értékvesztett világban a civil szervezetek feladata lett, hogy a társadalmi alapértékeket megőrizzék - hangzott el azon a rendezvényen, amit az Uniós programok zárókonferenciájaként és fennállásának 10. évfordulója alkalmából tartott a Regionális Civil Központ Alapítvány.</p>

„Partnerség, bizalom, felelősségvállalás mint kohéziós erő”, ez volt a tanácskozás címe, melyen elhangzott: ebben a zűrzavaros, értékvesztett világban a civil szervezetek feladata lett, hogy a társadalmi alapértékeket megőrizzék. Ezt azonban csak szoros együttműködéssel és összefogással tehetik. A cégeknek és vállalkozások is egyre nagyobb szerepet kell vállalniuk abban, hogy a civil szervezetek támogatásával részt vegyenek a társadalmi problémák megoldásában. G. Szendrák Dóra, a RECIK Alapítvány ügyvezetője elmondta: 2001–től segítik a hátrányos helyzetű csoportokat munkaerő–piaci szolgáltatásaikkal. A különböző programokba bevont 5000 ember közül 2000–nek tudtak tartós munkahelyet biztosítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában