Helyi közélet

2008.12.13. 10:43

A Rockinform „feltámadt” – és dübörög tovább

<p>Néhány név a mostani Rockinformból: együtt a V Motor-Rock. És együtt – Hegedűs István interjújában – Szörényi Levente és Bródy János. Azután: AC/DC, Motörhead, Pál Utcai Fiúk, emlékezés Tunyogi Péterre.</p>

Lapalapító: Hímer Bertalan (Paya). Meg főszerkesztő, továbbá főenergetikus. Feltámasztotta a Rockinformot, amit 1992-ben hozott létre, és nem(csak) ez volt az igazán nagy dobása, hanem mind-mind utána a többi: működtetni a Miskolcon szerkeszett, országosan terjesztett rockmagazint, kialakítani azt a borzasztóan ütőképes csapatot, amely írja-fotózza-éli a lapot, azután, amikor gond (mármint: anyagi gond) van, megtalálni a kiutat, majd a következő kiutat, és csinálni, csinálni. Elvégre ha a rock örök és elpusztíthatatlan, miért ne lenne az a Rockinform is.

Egyszóval: a mostanit megelőző szám áprilisban jelent meg. Azután nagy csend, közben keresés-tárgyalás-szervezés, és előállt egy különleges helyzet: két rockváros összedolgozik.
Ez így persze nem egészen igaz, de azért van benne valami. Továbbra is Miskolcon készül a lap, miközben annak kiadója, Erdélyi Zsolt a rockban jelenleg legerősebb Debrecenben él.

Megjelent tehát a Rockinform 159-ik száma, benne interjúkkal, koncertbeszámolókkal, lemezbírálatokkal, sok-sok-sok fotóval, meg CD-melléklettel (így lesz ezentől mindig), nyitásként a Mezőkovácsházáról indult, és immár Európát járó Ektomorf Hangok című (első, eddig csak kazettaként létezett) lemezével.

Néhány név a mostani Rockinformból: együtt a V Motor-Rock. És együtt – Hegedűs István interjújában – Szörényi Levente és Bródy János. Azután: AC/DC,Motörhead, Pál Utcai Fiúk, emlékezés Tunyogi Péterre.

SZG

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában