Helyi közélet

2008.12.16. 12:46

A Lions nélkül elmaradna a karácsony

<p>Miskolc - Az Első Miskolci Lions Club Alapítvány 150 ezer forintot adományozott az Éltes Mátyás Óvodának és Általános Iskolának, azaz az egykori Tüskevár Óvodának kedden.&#160;<dia width="960" height="800" alt="A Lions nélkül elmaradna a karácsony 2008.12.16."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/A_Lions_n_lk_l_elmaradna_a_kar_csony_2008_1/index.shtml , SERIE ,960,800)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="A Lions nélkül elmaradna a karácsony 2008.12.16." /></a></dia></p>

Az adomány a tagok felajánlásaiból gyűlt össze. Nem először, hiszen a klub már több mint 10 éve támogatja az intézményt.

Az ajándékotdr. Székely Zoltán, a klub tagja adta át az intézménynek, ahol értelmileg sérült gyermekeket gondoznak. Rúz Anna, az óvoda vezetője nagy dolognak nevezte az adományt, hiszen – mint mondta – más forrásuk nem lenne arra, hogy a náluk tanuló gyerekeknek is hozzon valamit a Jézuska. A 150 ezer forintnak köszönhetően azonban a gyerekeknek fejlesztő játékokat vásárolhatnak majd karácsonyra.

A klub nemcsak az egykori Tüskevár óvodát támogatja, már csaknem egy évtizede, hanem a vakok és gyengénlátók szövetségének megyei szervezetét is.Tavaly például a miskolci Villanyrendőr lámpáit szerelték fel hangjelzéssel, hogy a vakok és gyengénlátók az eddiginél biztonságosabban keljenek át a kereszteződésen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában