Helyi közélet

2008.11.15. 17:10

Tarhonyarekord Miskolcon

<p>Miskolc - Megdőlt egy sajátos Guinness-rekord szombaton a miskolci öko-fesztiválon, ahol több mint 4000 adag pásztortarhonya készült el speciális serpenyőben.</p>

Megdőlt egy sajátos Guinness-rekord szombaton a miskolci öko-fesztiválon, ahol több mint 4000 adagpásztortarhonya készült el speciális serpenyőben; az eddigi csúcs 3500 adag volt, az őshonos magyar ételt szétosztották a vendégek között.

Bálint György főszervező elmondta: a kulturális hagyományok ápolása és tisztelete akár jelentős nemzeti erőforrássá is válhat. A programot óriásbábos felvonulás, hagyományőrző játékok sora, köztük az évszázadokkal ezelőtti falusi élet sportját idéző „paraszt-golf” színesítette.

Az öko-fesztiválon a fenntartható fejlődés technikái között egy napelemmel működő, apró villanymotorral szerelt kerékpárt is bemutattak. A járgány óránként akár 70 kilométeres sebességgel is képes haladni.

Magyarországon eddig példa nélküli volt a rendezvény színpadi hangosítása és a fénytechnika működtetése, az energiát a helyszínen felállított mini szélerőmű teremtette elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában