Helyi közélet

2008.11.22. 09:17

Áprilistól működtet a Medcenter

<p>Elfogadták a kórházról szóló polgármesteri előterjesztést az ózdi képviselők, a szerződés értelmében a Medcenter Kft. árpilis 1-én veszi át a intézmény működtetését.</p>

Amint arról már beszámoltunk, az önkormányzat szakmai partnert keresett és talált az Almási Balogh Pál Kórház üzemeltetésére. A működtetésbe adás és az ahhoz kapcsolódó vagyonkezelői jog létesítésére vonatkozó szerződés a testületi döntés után lépett életbe.

– Bízom benne, hogy a mostani döntéssel a kórház hatékonyabb jövőbeni működését alapoztuk meg – mondta Benedek Mihály polgármester. – A szerződés végleges formába öntése előtt több érdekvédelmi szervezetnél is tájékozódtunk és a tanácsukat kértük. Ha minden marad a régiben, akkor előbb-utóbb csődhelyzet fenyegette volna intézményünket.

Megszervezik az átállást

A szerződés-kötéssel kapcsolatban dr. Eszenyi Géza, a kórház főigazgatója megjegyezte: a Medcenter Kft. képviselőivel folytatott tárgyalások után reményt lát arra, hogy a krónikus orvoshiánnyal sikerül valamit kezdeniük.
– Ezen a téren már történtek egyeztetések és nagyon bízom benne, hogy sikerül előrelépnünk – közölte a főigazgató. – Az a legfontosabb, hogy a dolgozók és a betegek is elhiggyék: a befektető, a szakmai partner azért érkezik hozzánk, hogy mindenki megelégedésére javuljon az ellátás és csökkenjen az adósságállományunk.

Az előttünk álló hónapokban úgy szervezzük meg az átállást, hogy az semmilyen szinten ne okozzon fennakadást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában