Helyi közélet

2008.11.17. 08:54

Nézőpont:Egy kis lépés

<p><EM>Hosszú lesz az út, amelyen végig haladva Miskolc közlekedési szisztémájáról elmondhatjuk majd, hogy valóban környezetbarát módon működik.</EM>&#160; <STRONG>Pap Gyula jegyzete.</STRONG></p>

Talán nem eléggé ismert, de vannak már „erre utaló nyomok”. Az korábban elfogadott környezetvédelmi határozat, akár kiindulási alap is lehetne, csak a további lépéseket kell hozzá szinkronizálni.

A környzetvédők, a kerékpáros civilek kitartóan hamgoztatják érveiket és a tömegközlekedés szolgáltatói is megtalálják feladatukat ebben az eszmerendszerben. Nyilván irreális, működésképtelen (és meglehetősen vicces) lenne, ha valamilyen módszerrel mindenkit kerékpárra kényszerítenénk. Az arányok megváltoztatása a feladat, hiszen az ebben az ügyben nálunk jóval előrébb tartó, tehetősebb városokban is a mindössze egyötödös részarány igényes célnak számít.

Az önkormányzat és az érdekeltek közös gondolkodásával elindult valami, ami eredményekkel kecsegtet és bízom benne, hogy az Andor utcai forgalom revízió – mely egy fontos lépés lehet ebben a folyamatban –, nem csak az átlagnál erősebb civil hangok eredménye, hanem egy szakmailag átgondolt, az elfogadott elvekkel öszzhangban lévő intézkedéssorozat egy apró eleme.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában