Helyi közélet

2008.11.06. 20:12

Költözik vagy nem költözik?

<p>Miskolc - Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester azt hallotta, a Bartók Szakközép nem költözik vissza a Zenepalotába.</p>

Nemigen költözik vissza a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola a régi helyére, a Zenepalotába, mondta Kocsis Zoltán zongoraművész, karmester a napokban Miskolcon, amikor arról kérdeztük, tart–e még mesterkurzusokat a városban. Ő azt válaszolta, hogy mivel a szakközépiskola a megyei kórház egyik épületébe költözött, a Zenepalota pedig jelenleg felújításra vár, a kurzusoknak vége szakadt. Nem bízik a folytatásban, mert úgy hallotta, az iskola nem is költözhet vissza.
Mindezt cáfolni látszik az a tény, hogy októberben a miskolci közgyűlés döntött az önkormányzat és a Miskolci Egyetem között létrejött bérleti szerződésről. Mint azt korábban megírtuk, a Zenepalota állami tulajdonban, de az egyetem kezelésében van. Portálunknak Mókáné Hallók Zsuzsanna, az önkormányzat közoktatási osztályának vezetőhelyettese elmondta: a Zenepalota felújítása után (várhatóan 2009 októberében) a szakközépiskola visszaköltözik, és elhelyezéséért az önkormányzat bérleti díjat fizet majd az egyetemnek. Az azonban még bizonytalan, hogy a középiskola csak a délutáni zeneórákra vagy a délelőtti közismereti órákra is igénybe veszi-e volt épületét.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában