Helyi közélet

2008.11.12. 17:08

Klasszikusok rövidítve, gyerekeknek

<p>Miskolc - Nógrádi Gábor író tartott író-olvasó találkozót szerdán a komlóstetői általános iskolában.</p>

Az intézmény pedagógusai a karácsonyi rendezvényhez kértek támogatást az írótól, s amellett, hogy 30 könyvet ajándékozott az iskola könyvtárának, beszélgetett is a gyerekkel arról, hogy készül a regény. A rendezvényen nagy volt az érdeklődés, hiszen Nógrádi Gábor az egyik kedvenc írója a diákoknak – ezt Molnár Jolán, az iskola könyvtárosa mondta lapunknak.
A találkozó másik apropóját az adta, hogy a közelmúltban jelent meg Nógrádi Gergely (Nógrádi Gábor fia) Klasszikusok újra mesélve című sorozata, amelyben az Egri csillagokat, a Kőszívű ember fiait és az Aranyembert olvashatják el rövidítve a diákok. Mint az író édesapja, aki egyben a könyv szerkesztője, elmondta: ezek a könyvek megtartották eredeti mondanivalójukat, a szerzők stílusán sem változtatott az újramesélés, csak rövidebb, a mai kor gyermekeinek közérthetőbb stílusában íródtak a művek.
Molnár Jolán abban látja ezen könyvek jelentőségét, hogy ezeket elolvasva a gyermekek rászoknak az olvasásra, és felnőttként az eredeti műveket is a kezükbe veszik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában