Helyi közélet

2008.11.23. 08:49

Ködmön-gála és "előgála" Miskolcon

<p>Miskolc - Akkora volt az érdeklődés, hogy az esti gála elé egy délutáni műsort is be kellett iktatni. 30 éves a Ködmön Formációs Táncegyüttes.&#160;<DIA alt="Ködmön-gála és előgála 2008.11.23." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/K_dm_n_g_la__s__el__337_g_la__2008_11_23_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Ködmön-gála és előgála 2008.11.23." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Akkora volt az érdeklődés, hogy az esti gála elé egy délutáni műsort is be kellett iktatni. (Amelyen „csak” a Ködmön szerepelt, a meghívott vendégek estére maradtak.)

Hogy ma Miskolc a formációs tánc egyik fontos hazai, pontosabban nemzetközi helyszíne, az a Ködmön létének, sikereinek, fenntartójának – az Ifjúsági és Szabadidő Háznak –, az együttes mindenkori vezetőinek, meg persze tagjainak, és még sok-sok segítőnek köszönhető.

A táncegyüttes tízszer volt magyar Bajnok standard-mix kategóriában, ötször nyert aranyérmet a Társasági Táncok Országos Bajnokságán, valamint 1990 óta hivatalosan képviseli országunkat a világversenyeken, Európa Bajnoki IX. és Világbajnoki VIII. helyezést elérve.

1978-ban alakult meg a Ködmön, amelynek életre hívója, első vezetője Fügeczky Róbertné volt. Az elnevezés a Középiskolás Diákok Művészeti Öntevékeny Körének rövidítése. 2001-től működik a Ködmön Társastánc Sportegyesület, amelynek célja a versenytánc népszerűsítése mellett a tagok szakmai fejlődésének biztosítása, és az egyéni és csoportos versenyeztetés. Kilencévi eredményes egyéni versenyzés után Simon Csaba és Pala Erika irányítja a munkát, természetesen ők maguk is – eredményes – ködmönös versenyzők voltak korábban. Tehát: 30 éves a Ködmön, amely együttesben százak és százak táncoltak ezen idő alatt, fenntartva, megerősítve a közösséget, sok-sok sikert aratva.

A miskolci Művészetek Házában megrendezett szombati, születésnapi gála és „előgála” után következnek a „dolgos hétköznapok”, további sok-sok ünneppel: a Ködmön fellépéseivel. Itthon és külföldön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában