Helyi közélet

2008.11.27. 14:54

Jegyzet: Normál?

<p><EM>Egyenletes hullámzás után, melynek középértéke a 270 forint körül volt, mára a személygépjárművek nagy hányadában használt 95-ös benzin ára megközelítette a három évvel ezelőtti árszintjét.</EM> - <STRONG>Pap Gyula</STRONG> jegyzete.</p>

Ha hinni lehet az optimista jóslatoknak, ez még nem az alja a görbének, van, aki a 200-as álomhatár áttöréséről ábrándozik.
Közgazdász legyen a talpán, aki megmondja, miért van, hogy amikor a pénzügyi világválság kellős közepén zuhannak a valuták, részvények, elbizonytalanodik a piac, elbocsátások, általános recesszió tör az emberekre, a nafta ára elkezd zuhanni. Persze, tudom, van magyarázat, sőt olyan is van, aki mindezt előre megmondta (és tényleg). És az sem annyira űrlogika, hogy miért van ez a leolcsózás. A magyarázat az, hogy a beraktározott, megspekulált, töménytelen olajmennyiséget csak mesterszakács bevonásával lehet megenni, sőt úszni is nehézkes benne – leginkább bele lehet fulladni. Tehát szezonvégi kiárusítás van, akció.

És hogy ez hozzánk elérve nem olyan átütő, nem 1-et fizet, 2-őt vihet, az meg valószínűleg azért lehet, mert amíg hozzánk elér, annyi minden „rárakódik”. De bennünk lehet a hiba, miért kellett a sor végére állni...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában