Helyi közélet

2008.11.25. 09:15

Influenza ellen: szűkítik a kört

<p>Miskolc - Szűkítené az influenza elleni védőoltásra jogosultak körét az ÁNTSZ, miután elfogyott az állam által ingyenesen biztosított 1,3 millió vakcina, és a tartalékkészlethez kell nyúlni.</p>

Jóllehet egy hete még arról beszélt az országos tisztifőorvos, hogy a rizikócsoportba tartozóknak továbbra is tételesen és egyesével biztosítják a térítésmentes oltóanyagot, mostanra mégis elfogyott az influenza elleni vakcina, a háziorvosok jelezése alapján – tudhattuk meg több országos médiumból. – Az orvosi kamara háziorvosi szekciójának elnöke, Kertai Aurél felháborítónak tartja, hogy a hatóság szűkíti az oltásra jogosultak körét. A beérkezett visszajelzések alapján 10-20 ezer plusz oltóanyagra van szükség.

Csereberével

Sándor Judit, az ÁNTSZ Észak-magyarországi Regionális Intézetének közegészségügyi és járványügyi felügyelője megerősítette: mostantól csak a 60 évnél idősebb, meghatározott krónikus betegségekben szenvedők számára tennék hozzáférhetővé a térítésmentes oltást. Viszont elmondta, megyénket ez még nemigen érinti, mert itt még a háziorvosok egymás közötti, illetve a kistérségi intézetek egymás közötti cserével, átcsoportosítással ki tudják elégíteni az igényeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában