Helyi közélet

2008.11.29. 08:43

Encs a nyertesek között

<p>Encs, Budapest - Egy megyénkbeli nyertes; Encsen baba-mama klub alakul a Béres Hungarikum támogatásával.</p>

Kilenc magyarországi település valósítja meg közösségi egészségtervét a Béres Egészség Hungarikum Program támogatásával 2009 januárjától. A program májusban írta ki első, az 5-10 000 fős településcsoportnak szóló pályázati felhívását, melyre 12 megyéből összesen 26 egészségterv érkezett be. Az egészségterv közösségi alapon kidolgozott stratégiai terv és cselekvési program, mellyel a települések lakóinak egészségét, életminőségét lehet fenntartható módon javítani.

A települések közösségeit segítve a Béres Egészség Hungarikum Program egészségterv-készítő képzést tartott áprilisban, a pályázatok elkészítéséhez pedig folyamatos online és telefonos segítséget is biztosított. Azért esett a választás az 5-10 000 fős településekre, mert méretükből adódóan képesek a közösségi összefogásra, ám igen csekély az elérhető forráslehetőség számukra. A képzésen 47 település vett részt, összesen 26 pályázati anyag született, a tervezett programok közvetlenül, vagy közvetetten összesen 191 592 lakost érintenek.

A kilenc nyertes település – Dévavénya, Encs, Erdőkertes, Kerekegyháza, Nagyszénás, Szeghalom, Túrkeve, Újkígyós és Vámospércs – cselekvési programja összesen közel 7 millió forint támogatásban részesül a Béres Egészség Hungarikum Programtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában