Helyi közélet

2008.11.20. 08:14

Egyre nagyobb gond a parkolás Tiszaújvárosban

<p>Tiszaújváros - A városban egyre nagyobb problémát jelent a parkolás. Aki már a csúcsforgalom idején a belvárosban próbált parkolóhelyet keresni, az pontosan tudja, milyen nehézségeket jelent ez.</p>

A probléma megoldása már terítéken van, de a pontos kidolgozása még várat magára.

A Tisza TV Fogadóórájának legutóbbi adásában Koscsó Lajos  polgármester a következő választ adta a kérdésre:
- Teljesen jogos az igény, ettől függetlenül a városban a parkolás kérdése olyan akut problémává vált, hogy nem lehet hagyományos módon kezelni. Az utóbbi időszakban rengeteg zöld felületet vettünk el és alakítottunk parkolóvá, nem biztos, hogy ez a járható út. Mondják, hogy építsünk parkolóházat – de ennek meg kell vizsgálni a gazdaságosságát. Most nézik meg a kollégák azt, hogy a fizető parkolást miként lehetne megoldani. Ennek eddig én is ellene voltam, de megvizsgáljuk annak a lehetőségét, hogy lehetne ezt kivitelezni igazságosan. Például, aki ide fizet gépjárműadót, az ingyenes parkolási kártyát kap. Illetve azt is megvizsgáljuk, hogy az önkormányzat vagy vállalkozó végezze ezt a tevékenységet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában