Helyi közélet

2008.11.18. 19:58

Csak hajnalra áll helyre a menetrend a Budapest-Miskolc vonalon

<p>Csak hajnalra áll teljesen helyre a menetrend a Budapest-Hatvan-Miskolc vonalon, ahol kedden reggel halálos vonatbaleset történt.</p>

Negyed kilenc körül Gödöllőnél egy autós a sínekre hajtott és összeütközött az érkező személyvonattal. Egy középkorú férfi és egy kislány életét vesztette.

A balesetben kidőlt egy felsővezetéket tartó oszlop is, amelyet csak késő délutánra tudtak helyreállítani, így kedd este már mindkét vágányon közlekedhetnek a vonatok. Korábban csak az egyiket használhatták. Az utasoknak azonban a kimaradások miatt egész éjszaka 15-30 perceskésésekkel kell számolniuk, a menetrend csak hajnalra áll helyre - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke.

A balesetet szenvedett autóban egy 42 éves budapesti férfi és egy 8 év körüli kislány utazott, a karambolban mindketten életüket vesztették. Az átjáróban fény- és félsorompó volt, a rendőrség és a MÁV szakemberei vizsgálják, hogy működött-e a berendezés. A baleset utáni helyszínelés és műszaki mentés órákig tartott, így több mint tíz vonat kimaradt a menetrendből és az InterCity szerelvényeknek, illetve a gyorsvonatok egy részének is kerülnie kellett.

Előzmény:

Halálos vonatbaleset - egy férfi és egy kislány az áldozat
Egy középkorú férfi és egy kislány vesztette életét kedden reggel, amikor autójuk egy személyvonattal ütközött Gödöllő és Isaszeg között. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában