Helyi közélet

2008.11.26. 17:10

A Medcenter megoldhatja az orvoshiányt

<p>Ózd - A Medcenter Kft. 2028-ig látja el az ózdi Almási Balogh Pál kórház közfeladatait – az erről szóló megállapodást szerda délelőtt írták alá a városháza tanácstermében.</p>

A szerződéseket Benedek Mihály polgármester, valamint a cég képviseletében dr. Gevorgján András ügyvezető írta alá. A kabai székhelyű kft. április első napjától veszi át az észak-borsodi városban az egészségügyi intézmény működtetését.
Az ünnepélyes szerződéskötés után dr. Csiba Gábor, a megyei kórház főigazgató-főorvosa megjegyezte: a közfeladat ellátás során szorosan együttműködik majd a Medcenter és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház.

Új élet kezdődik

Ebből kiindulva sokat profitálhat Ózd. Elsősorban az évek, sőt évtizedek óta fennálló orvoshiány enyhülhet. A cég ugyanis már most előrehaladott tárgyalásokat folytatat olyan szakemberekkel, akik a későbbiekben az Almási Balogh Pál Kórházban folytathatják gyógyító tevékenységüket. Benedek Mihály polgármester szerint egy fontos időszak zárult le az egészségügyi intézmény életében, de hamarosan egy még jelentősebb szakasz kezdődhet el. Az önkormányzat a jövőben sem vonul ki a kórház fenntartása alól, de a Medcenter belépésével a szakmai ellátás színvonala sokat javulhat. A délelőtt folyamán Eszenyi Géza, az ózdi kórház főigazgatója elárulta: az átadás-átvétel elsősorban a papírmunkákra szorítkozik majd, a betegeknek a változásokból negatív oldalról semmit nem szabad megérezniük, a gyógyítás az átmeneti időszakban is folyamatos lesz az egészségügyi intézményben.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában